| | | | | |

O NAMA

Dragi prijatelji, dobrodošli na naše stranice. Ovo je priča o nama. Puno puta smo ju ponovili, a krenulo je ovako:


Prije petnaest godina naše diplome završile su u ladici, a mi, nošeni silnom željom i entuzijazmom, odlučili pokazati kako se peče hrvatski kruh. Obiteljska tradicija u mlinarstvu,znanja stečena na prehrambeno-biotehnološkom fakultetu i iskustvo starih pekara naših PIK-ova, od kojih se učio pekarski zanat kroz sve ove godine, održavali su našu strast za proizvodnjom, inovativnošću i prepoznatljivošću.


U Baškoj na otoku Krku ispečen je prvi kruh, zatim u Opatiji i Rijeci. Danas poslujemo u dvije dislocirane pekarske proizvodnje,proizvodimo pedesetak vrsta kruhova, peciva , kolača i torti, a svoje proizvode distribuiramo kroz šest maloprodaja. Naši su kupci dječji vrtići, škole, učenički domovi, opatijski hoteli, ali i velike tvrtke poput Kraš trgovina d.o.o. za koje već dugi niz godina proizvodimo kolače koji se prodaju u Choco barovima u Rijeci i Opatiji.


Potreba za što kvalitetnijim pakiranjem kolača potaknula nas 2005 godine  na pokretanje proizvodnje biorazgradive ambalaže i tada starta naša tvrtka Ekopak d.o.o.  U desetak vrsta kutija, koje za sada proizvodimo,možete kupiti naše kolače, ali i kolače nekih vodećih hrvatskih slastičara, trgovačkih lanaca i proizvođača hrane.


Proizvodnja pekarskih proizvoda za ljude sposebnim prehrambenim potrebama novi je izazov, a prije svega i  potreba sve većeg broja ljudi (kruh bez kvasca, kolač bez jaja, laktoze,šećera itd). Tako je krenula i naša proizvodnja pekarskih proizvoda bez glutena - prva takva proizvodnja u Hrvatskoj, na inicijativu Udruge oboljelih od celijakije Primorsko – goranske županije i pod budnim okom Zavoda za javno zdravstvo. Bezglutenska paleta proizvoda još uvijek je u razvojnoj fazi, ali već nekoliko mjeseci u ponudi su nekoliko vrsta bezglutenskih kruhova, peciva, keksa  i kolača koje pored prodaje u našim prodajnim mjestima dostavljamo i diljem Hrvatske.


Sve ove godine naša snaga su i naši zaposlenici - tridesetak vrijednih ljudi, neki od njih od početka su uz nas. Ipak, najveća vrijednost našeg poslovanja leži u našoj obitelji, obiteljskom radu i stručnosti (dva magistra prehrambene tehnologije od kojih je jedan i nutricionist). Obitelj nam daje snagu da i dalje plovimo nemirnim vodama hrvatskog poduzetništva i vjerujemo kao i do sada:


„Samo vlastititi rad i proizvodnja može nas izvući iz krize“.